Éjféli eszmefuttatás

00.12

“Egyes tudósok szerint, ha egy nő lefekszik valakivel, a teste olyan vegyi anyagot termel, amely érzelmi kötödést alakít ki benne. Talán ez az anyag tehet azokról a rémisztő kérdésekről, amelyek önkéntelenül elárasztják az agyunkat egyetlen légyott után. Úgy, mint a “tetszem neki?”, “vajon felhív még?” és a klasszikus “vajon hová fog vezetni ez az egész?”… Ha férfiakról van szó, miért borul sötétség az agyunkra, amikor épp igyekszünk világosan látni?”

Persze ez nem minden esetben a papírforma szerint működik, de az esetek nagy többségében érvényes ez a szabály. Ha éppen fogékonyak vagyunk rá, vannak olyan esetek, ahol ez sem menti meg a “kapcsolatot”.

Valahogy egészséges egyensúlyt kellene találnunk a “beléd zúgtam az első perctől, öregedjünk meg együtt” és a “most nem szeretnék tartós kapcsolatot” között…  És már megint egy társasjáték kellős közepén vagy, ahol nem tudod eldönteni, mi lenne “helyes”. Nem neked, a másiknak. Hiszen ha az én szabályaim szerint játszanánk, akkor nem lenne itt semmi parahelyzet, Ma mozi, holnap vacsi, összebújunk, felkelünk, munkába megyünk, felhívjuk egymást/üzenünk egymásnak, ha ránk jön, de az, hogy én most azon töprengjek órákon keresztül, hogy vajon mekkora pánik lenne a másik oldalon, ha “véletlenül” kicsúszna a kicsi számon, hogy hiányzol. Mert hiányzol. Most éppen. De ez még mindig nem azt jelenti, hogy nyakadba dobom a pórázt, és innentől apukám sehova nélkülem. Ez csak egy szó a jelenlegi érzelmi állapot kifejezésére…

De persze ott a másik véglet is. A reggeleimet presszó kávéval töményen kezdem, a kapcsolataimat viszont tejjel iszom… Igen, ijesztő, ha az első randi után azt mondod, hogy szerelmes vagy. Dehogy vagy. Örülsz, hogy találtál valakit, aki megért, aki nevet a vicceiden, akivel jól érzed magad, akihez vonzódsz. Ennyi.

Az igaz szeretet 10 titka közül a negyedik titok a barátság ereje.  Az ősi kínai bölcsesség szerint a barátság táptalaj, ahol a szerelem életre kelhet. Hidd el, ez így van. Ismerned kell a másikat, hogy a testi vágyból szerelem lehessen. Persze a mai társadalomban hamarabb tanulod meg a bejárati ajtótól vezető utat a hálóig, mint a partnered nevét. Ugye Bébi/Édi/Drága? :))

Az érzelmi süteményeinket már nem kell cukormázba mártogatnunk, a szerelmes leveleket felváltja a fészbúkos bökdösés, lájkolás, én meg következtessem le, miért lájkolsz mindent, amit posztolok. Ennyire még én sem vagyok vicces… :) Ennyire kihalt volna belőlünk a romantika?

A kutatásom során egy elég érdekes statisztikára bukkantam:

A romantika új értelmezési tartománya:

– A férfiak mintegy fele, a nőknek pedig a harmada használta már fel az internet adta lehetőségeket, hogy új kapcsolat után nézzen, vagy éppenséggel véget vessen a réginek.
– A férfiak és nők 16%-a írta meg elbocsátó szép üzenetét valamilyen elektronikus formában.
– Háromból két férfi (63%) és nő (64%) helyezte el adatlapját társkereső oldalakon.
– Háromból két férfi (61%), a nőknek pedig 55%-a kacérkodott a kiszemelttel „virtuálisan”.
– A férfiak 55%-a küldött már érzéki tartalmú levelet vagy üzenetet. A nők nem ennyire vérmesek, csupán 47%-uk követett el hasonlót.
– Minden harmadik férfi (36%) és nő (33%) kipróbálta már a testi érintkezés eme elvont formáját (pl. beszélgetés vagy fénykép- és videofelvétel küldése révén) kedvesével.
– A férfiak 25%-a, a nőknek csupán 22%-a bonyolódott a fentihez hasonló kalandba kapcsolatán kívül.
– A nők 26%, a férfiaknak pedig 21%-a küldött már kihívó képeket vagy filmfelvételeket magáról másoknak a világhálón.

Vagy mi lettünk ennyire puhapuncijúak/pöcsűek, és tényleg csak ennyire telik? Virtuálisan jár a szánk… Szép.

Hol vannak a régi jó Margitszigetes séták? Oké, lehet, hogy elnevetném magam, ha valaki erre kérne, de biztos vagyok benne, hogy igent mondanék. Már csak a nosztalgiázás kedvéért is. Hiszen mint minden, én is lassan antik darab leszek…

Reklámok

~ Szerző: fenyes - 2011. március 6..

2 hozzászólás to “Éjféli eszmefuttatás”

  1. fényes antik :D

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

 
%d blogger ezt kedveli: